Musaca de post cu ciuperci

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Dec 2021 | 7748 vizualizari

 

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta mi-a venit in cap sa pregatesc. A iesit super, super buna si cu siguranta va intra in meniul nostru de post! Deasupra am pus felii de branza vegane, pe care o sa le vedeti si intr-o poza, ca sa va faceti o idee. Nu e neaparat sa folositi de la aceasta firma, insa cred ca stiti, ca acum gasiti multe produse vegane in magazine care sunt foarte bune pentru zilele de post! Daca va place musacaua pregatita de mine, o puteti incerca si voi. Daca doriti sa obtineti o felie perfecta, sa se vada straturile cum trebuie, sa nu o taiati fierbinte asa cum am procedat eu!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 cartofi potriviti
  • 2 cutii de ciuperci taiate (sau 700 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • 1 lingura legume uscate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura potrivita amidon (sau 1 lingura plina cu fulgi de drojdie)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 6 felii de branza vegana
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de post cu ciuperci:

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le scurgeti. Morcovul il curatati si il taiati rondele. Puneti ciupercile cu morcovul in blender, le maruntiti, dar nu le faceti pasta, ci bucatele mai mari, sa semene cu carnea tocata. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si semine, il taiati cubulete. Puneti o tigaie pe aragaz, turnati uleiul de masline. Adaugati amestecul de ciuperci cu morcov, ceapa si ardeiul. Amestecati bine, lasati sa scada lichidul. Adaugati 3/4 de cana cu apa. Puneti amestecul de legume uscate, sare, piper si boia dulce. Amestecati, lasati la foc potrivit sa scada tot lichidul. Rosiile decojite le puneti in blender, opriti 3-4 linguri din sucul loc. Le pasati pana obtineti un piure. Dupa ce a scazut tot lichidul din tigaie, puneti piureul de rosii si invartiti. Dupa 2-3 minute, dati focul la mic, puneti amidonul si amestecati toata compozitia cat mai bine. Dati tigaia deoparte. Tocati marunt mararul verde, il amestecati in compozitia obtinuta. Cartofii racoriti ii decojiti si ii taiati felii. Intr-un vas yena, asezati un strat de cartofi, puneti feliile una langa alta. Asezati compozitia si o nivelati, apoi mai puneti un strat de cartofi. Ungeti deasupra cu sucul de rosii oprit, apoi asezati feliile de branza vegana. Introduceti musacaua in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca putin! A mers de minute cu niste gogosari in sos! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varză proaspătă cu orez